Kedves Ügyfeleink!

Örömmel jelentjük be, hogy az SSL tanúsítványok kezelésének módjában néhány jelentős változtatást hajtottunk végre.

Sok éven át használtuk a 'Lets Encript' bővítményt az SSL-tanúsítványok telepítéséhez, azonban a közelmúltbeli cPanel-frissítések / -módosítások és a Lets Encript szoftvergyártó frissítéseinek hiánya miatt számos problémát okozott.

A problémát a szoftverek közötti egyes inkompatibilitások okozták, amelyek miatt a korábban használt Lets Encript bővítményt teljesen eltávolítottuk a cPanelből.

Ezzel együtt telepítettük  a Sectigo SSL és a cPanel által kifejlesztett megoldást az 'AutoSSL' funkciót.
Számos előnye van a változásnak, és biztosíthatjuk önöket, hogy a LetsEncrypt és a Sectigo SSL is minden szempontból azonos szintű védelmet kínál. A változás alapvető oka az, hogy a LetsEncrypt meglehetősen szigorú sebességkorlátozásokat vezet be, megakadályozva hogy azokat nagyobb kiszolgálóinkon használjuk.

Az SSL telepítésének folyamata leegyszerűsödik, a legtöbb esetben az Ön részéről nincs szükség semmilyen egyéb teendőre. Az AutoSSL célja az, hogy szolgáltatóként automatikusan ellenőrizzük a lejáró SSL-eket, és automatikusan kicseréljük ezeket az SSL-eket, biztosítva, hogy webhelyei biztonságban maradjanak.

Miután engedélyezte az AutoSSL-t, a webhelyek automatikusan biztonságosak lesznek az SSL tanúsítvánnyal. Talán még örömtelibb az a tény, hogy a tanúsítványok soha nem fognak lejárni, mert lejáratkor ingyenesen új SSL tanúsítványt állít ki a rendszer és automatikusan telepíti is.

A változás szempontjából nem kell semmit tennie. Az összes tárhelyen / kiszolgálón megvalósításra kerültek az újítások.

Felhívjuk figyelmét, hogy a meglévő LetsEncrypt tanúsítványok továbbra is érvényben maradnak, amíg az SSL le nem jár.
3 nappal a lejárat előtt az új SSL tanúsítványok automatikusan települnek.

Ha ki akarja hagyni ezt a folyamatot, és azonnal telepíteni akarja az új SSL-t, akkor ezt is megteheti a cPanel -> SSL / TLS menüpontban távolítsa el a meglévő tanúsítványokat.
Ezt követően manuálisan futtassa az AutoSSL-t a tárhelyén: lépjen a cPanel -> SSL / TLS Status menüre, és kattintson a fiók 'AutoSSL futtatása' opcióra.

AUTOSSL bekapcsolása

Reméljük ez az új funkció is elnyeri tetszésüket!
Cweb.hu


Péntek, Április 24, 2020« Vissza