Ultra Cloud Infrastruktúra

Egy szinttel feljebb lépünk…

 

Örömmel jelentjük be, hogy az  infrastruktúránk hatalmas megújuláson ment keresztül, így az ügyfeleink jelentős részét, valamint az új megrendeléseket már itt szolgáljuk ki.

Folyamatos erőfeszítéseink részeként továbbra is a hazai tárhelyszolgáltatók élvonalában szeretnénk maradni, az elmúlt 18 hónapban nagyszabású fejlesztést indítottunk, amely központi hangsúlyt fektetett a felhő megbízhatóságára, a nagyobb teljesítményre és skálázhatóságra.

Összefoglalás

Ha nem érdeklik a technikai részletek…

Sok nagy szerver helyett egy felhő infrastruktúra

Jelenlegi tárhelykörnyezetünk magas specifikációjú fizikai szerverekből áll, amelyek mindegyike nagyszámú cpanel fiókot tárol fizikai kiszolgálónként. A fejlesztések részeként sokkal nagyobb számú „kisebb” gépet építettünk, amelyek mindegyike kevesebb számú fiókot fog kiszolgálni(csomópontonként körülbelül 50% -kal kevesebbet, mint a jelenlegi platformunk).

SSD helyett NVMe SSD

Úgy döntöttünk, hogy az Ultra Cloud felhőkörnyezetünket tiszta, vállalati szintű NVMe SSD meghajtók hatalmas tömbjére építjük, szemben a főleg SSD meghajtókkal szerelt fizikai szervereinkkel!

AMD EPYC ™ processzorok

Ultra Cloud felhő infrastruktúránk teljes egészében a hihetetlen teljesítményű AMD EPYC ™ vállalati szintű CPU -kból áll, amelyek páratlan teljesítményt kínálnak magonként.

Magas rendelkezésre állású infrastruktúra

Az új felhőplatformunkat hihetetlenül robusztusra építettük, öngyógyító képességekkel, automatikus feladatátvétellel és hármas replikációval.

Cloudlinux 8 operációs rendszer

Az Ultra Cloud felhőnkben található összes gépet a Cloudlinux 8 legújabb, stabil és biztonságos kiadásával használjuk

Hatalmas méretű felhő infrastruktúra, amely kiváltja a fizikai szervereinket 

Szerver

 

Jelenleg minden tárhely nagy teljesítményű fizikai hardvereken található. Bár ez fantasztikus teljesítményt nyújt, ám a dedikált hardvernek vannak korlátai egyes területeken, mint például a skálázhatóság, a redundancia és a megbízhatóság terén.

Örömmel jelentjük be, hogy közel  80.000.000 fontot fektettünk az új infrastruktúrába, lehetővé téve számunkra, hogy kiépítsük a hihetetlenül hatékony felhőplatformunkat, amely az új otthona lesz webhelyeinek.

Több kisebb kiszolgáló, jobb terhelés elosztás

 

Felhőtárhely

Jelenlegi tárhelykörnyezetünk magas specifikációjú fizikai szerverekből áll, amelyek mindegyike nagyszámú cpanel fiókot tárol fizikai kiszolgálónként.

A fejlesztések részeként sokkal nagyobb számú „kisebb” gépet építettünk, amelyek mindegyike kevesebb számú fiókot fog kiszolgálni(csomópontonként körülbelül 50% -kal kevesebbet, mint a jelenlegi platformunk).

Itt fontos leszögezni, hogy a „nagyobb” szerver  nem egyenlő a nagyobb teljesítménnyel (ez nagyon gyakori tévhit).
A kisebb gépek, kevesebb fiókkal jelentősen nagyobb teljesítményt nyújtanak, de számos további előnnyel is járnak adminisztratív szempontból.
A webhelyek teljesítményét nagyrészt e csomópontok architektúrája és összetevői vezérlik, szemben a fizikai mérettel.

Új platformunkat az alapoktól kezdve mi terveztük és építettük, hogy kimagasló szolgáltatást nyújtsunk.

100% rendelkezésre állású NVMe SSD  klaszter

NVMe SSD

 

Teljesítményről röviden – úgy döntöttünk, hogy privát felhőkörnyezetünket tiszta, vállalati szintű NVMe SSD meghajtók hatalmas tömbjére építjük, szemben a főleg SSD meghajtókkal szerelt fizikai szervereinkkel!

A lemezenkénti teljesítmény tekintetében a különbség fenomenális. Ez teljesen új szintre emeli a szolgáltatásunk teljesítményét, gyorsabb szekvenciális olvasási / írási sebességgel és kiemelkedő IOPS  emelkedéssel.

A meghajtók, amelyeket az Ultra Cloud  számára választottunk, az U2 form factor, gyors cserélhető eszközök, amelyekkel gyorsan a fürtökhöz adhatók vagy eltávolíthatók a  meghajtók a szolgáltatás megszakítása nélkül (lásd alább az adatreplikáció résznél).

Nem csak a fenti  meghajtók sebességéből és megbízhatóságából származó teljesítménynövekedést vezetjük be, hanem hármas replikációt is bevezettünk az infrastruktúránkba, a jobb redundancia és adatátvitel érdekében.

Nem csak a fenti  meghajtók sebességéből és megbízhatóságából származó teljesítménynövekedést vezetjük be, hanem hármas replikációt is bevezettünk az infrastruktúránkba, a jobb redundancia és adatátvitel érdekében.

Vállalati szintű CPU - AMD EPYC ™ processzor

 

AMD EPYC Processzor

 

Ultra Cloud felhőinfrastruktúránk teljes egészében a hihetetlen teljesítményű AMD EPYC ™ vállalati szintű CPU -kból áll, amelyek páratlan teljesítményt kínálnak magonként.

Az új CPU-k 300% -os memória-sávszélesség-növekedést fognak eredményezni, így sokkal gyorsabb memória kezelést tesznek lehetővé, valamint jelentősen növekszik a CPU-magonkénti órajele.

Az új CPU-k lehetővé teszik, hogy tárhelye sokkal magasabb magonkénti teljesítményre legyenek képesek.

Magas rendelkezésre állású infrastruktúra és adatreplikáció

 

 

HyperAz új felhőplatformunkat hihetetlenül robusztusra építettük, öngyógyító képességekkel, automatikus feladatátvétellel és hármas replikációval.

Infrastruktúránkat úgy terveztük és teszteltük, hogy ellenálljon az áramkimaradásoknak, a hardverhibáknak és a  frissítéseknek anélkül, hogy megszakítanánk a szolgáltatásunkat.

Az új hiperkonvergált tároló platformunk (100% NVMe SSD meghajtókra épül) intelligens, öngyógyító képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy kicsréljük a fizikai lemezeket leállás nélkül. Ugyan ez a  platform képes ellenállni  bármely szerverünk akár teljes meghibásodásának is anélkül, hogy befolyásolná a szolgáltatást.

Fizikai szervereink 80Gbps kapcsolattal vannak összekapcsolva, de fizikailag elszigeteltek egymástól az adatközpont különböző részein.

Ez azt jelenti, hogy akár teljes blokk kimaradás esetén a webhelyeket üzemeltető virtuális gépek azonnal átállnak a fennmaradó szerverek / állványok egyikére, megszakítás, szolgáltatás és teljesítményromlás nélkül.

Hálózati kapacitás növekedés

 

Hálózat

Jelenleg minden fizikai szerverünk saját  1 Gbps porton kapcsolódnak a gerinc hálózathoz, amelyet a forgalom és a biztonsági mentések kiszolgálására egyaránt használnak.

Az új felhőplatformunk  azonban 40 Gbps nyilvános kapcsolattal büszkélkedhet csomópontonként, valamint 80 Gbps kapcsolattal a szerverek egymás között.

Ezenkívül bevezetettünk egy közvetlen 100 Gbps vonalat a Hetzner frankfurti adatközpontjába, amelyet a biztonsági mentésekhez és visszaállításhoz használunk.

Ez a hatalmas hálózati kapcsolatnövekedés gyorsabb betöltési időt, masszív sávszélesség kapacitást és drasztikusan jobb biztonsági mentési/visszaállítási időt eredményez.

Cloudlinux 8 a stabil, hatékony és biztonságos operációs rendszer

https://cweb.hu/wp-content/uploads/2021/09/cloudlinux.jpg

 

Az Ultra Cloud felhőnkben található összes gépet a Cloudlinux 8 legújabb, stabil és biztonságos kiadásával használjuk, amely a 4.18 Cloudlinux / LVE kernelt futtatja.

A Cloudlinux egy olyan megoldás, amelyet évek óta használunk, és amely számos előnyhöz juttat minden tárhelyet, mint például LVE, CageFS és így tovább.